Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



OmniDe

OmniDe

London

linkedin pinterest

OmniDe - ITvsIW House

OmniDe

A private client seeked OMNIDE as the designers for their private refurbishment of a house.

ITvsIW House by OMNIDE

ITvsIW House by OMNIDE 



 



 



 



 



ITvsIW House was designed with the client’s interests at heart; she envisioned the renovation of the house into a home of outstanding quality which would also market well. The client was a fundamental part of the design process and was included in all design decisions via weekly meetings. The weekly updates carried on through to the construction period when variations occurred due to site conditions.

The driving concept for the project was light. We wanted to brighten the house and give a feeling of a larger space. We opened the ground floor living space by extending it further into the garden and inserting a 3000x2000mm skylight above the kitchen area. This allowed for maximisation of light in the inner spaces such as the TV room and pantry at the centre of the house.
Due to the long length of the plan, we created uninterrupted views of the rear garden from the entrance; this was to ensure that there would be a physical connection and a sense of unity throughout the house.

To increase the standards of space and living we decided to reduce the number of bedrooms from the five existing to four, allowing for en-suite bathrooms and walk in closets for the bedrooms.

As the client was an artist, she requested a studio space that would allow her to work from home. A unanimous decision was taken to convert the existing rear garage into a flexible creative space. This gave way to inspiring views of the garden.

We consciously privileged natural and high-quality finishes such as wood and Italian marble over synthetics to create a personal connection to nature.