Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



nimtim architects

nimtim architects

London

nimtim architects - Westbourne Gardens

nimtim architects

Modernising a Victorian terrace to create pied-a-terre for a heart surgeon

New central kitchen space

New central kitchen space 



Dining area with wall hung storage

Dining area with wall hung storage 



Bathroom marble clad pod

Bathroom marble clad pod 



dressing room and bedroom

dressing room and bedroom 



Fold down bed

Fold down bed 



Marble lined bathroom

Marble lined bathroom 



Bathroom detail

Bathroom detail 



joinery detail

joinery detail 



Dining area

Dining area 



An ambitious internal refurb of a first floor apartment in Westbourne Gardens. The flat itself is small (less than a new 1-bedroom apartment according to new housing rules) but with generous ceiling heights and a strong sense of its grand past.

The proposal seeks to retain this sense of space and grandeur by retaining the existing ceiling heights and allowing a reading of the entire space as one. Three new and distinct elements are added to the existing space - a small and compact kitchen, a stone-clad, marble-lined bathroom and bedroom wardrobes formed in a deep cherry-wood veneer.

These elements form a highly-considered three-dimensional composition of forms that retain the generosity of the main space at the front of the flat but still allows all of the new elements required for use as a contemporary living space.