Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



nimtim architects

nimtim architects

London

nimtim architects - Terraced Terrace

nimtim architects

Herringbone parquet and stained ply cabinetry feature in London rear extension

 



 



 



 



 



 



 



 



The client approached us desperate to find more space in their 1960s mid-terrace family home for their growing family having just had an application for a loft conversion refused by the Local Authority.

nimtim sought a new approach of unlocking space on the ground floor level by reconfiguring the existing spaces and using permitted development laws to extend without the need for full planning approval.

The key move was to create a sunken patio and series of raised beds and terraces which allowed a new rear extension to sit comfortably within the exceptionally steep rear garden.

A simple material pallette of rich red brickwork and oak flooring and windows references the character of the existing house but clearly identifies the new elements as belonging to something new and different.