Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



nimtim architects

nimtim architects

London

nimtim architects - Slot House

nimtim architects

A dramatic reimagining of a grand and beautiful Georgian house in London

Dining area

Dining area 



kitchen towards dining area

kitchen towards dining area 



Lighting feature to double height space

Lighting feature to double height space 



Guest bedroom

Guest bedroom 



Sliding Doors from dressing room to ensuite

Sliding Doors from dressing room to ensuite 



Rear elevation

Rear elevation 



Double height space

Double height space 



Kitchen

Kitchen 



Ensuite bathroom to master bedroom

Ensuite bathroom to master bedroom 



A dramatic reimagining of a grand and beautiful Georgian semi-detached house on the edge of Blackheath; nimtim employed a light touch to create a series of new spaces consistent with the scale and quality of the original property.

Following two key principles: doing the most with the least and changing only what needed to be changed, nimtim developed a proposal that allowed drastic change to the house on a limited budget and without altering its existing character.

New sliding doors at the rear make the most of large existing openings and a super-tall slot window, formed by joining two existing windows overlooks a double height space that connects a new kitchen and an expanded family room in the basement looking onto the garden.

At first floor, a bedroom suite of rare scale with dressing room lined in dark timber and bathroom lined in contrasting white marble connected by bespoke japanese sliding doors in dark walnut.