Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



nimtim architects

nimtim architects

London

nimtim architects - A House and A Garden

nimtim architects

nimtim architects were approached by the client to create a new side and rear ground floor extension to an early 20th century semi-detached house in Lambeth. The extension had to resolve a number of existing issues at the property including extremely unstable ground conditions, poor access to the garden and very severe overlooking from a newly-built block of apartments at the back of the garden.



nimtim proposed an addition that tied into the existing garage extension creating a new element to the house that was considered as a single entity. Composed of a series of stepping forms in plan, the new addition includes two large pivot doors to connect visually and physically to the large garden.



A large picture window onto the garden is framed by deep timber louvres that provide privacy and reduce overlooking from the neighbours. A slot roof light over the kitchen and a glazed roof to the side extension flood the new and existing spaces with natural light. The external walls of the extension are in a painted, textured render to tie the extension into the existing house.

 



 



 



 



 



 



Word from the architect

‘The existing situation at the rear of the house was pretty dreadful with terrible overlooking from a number of sides and chronic movement in the ground around the house and its existing conservatory. The addition had to solve all of these issues but we also wanted it to feel like a natural response to the house and its context - like it might always have been there’