Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Nex-

Nex-

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Nex- - Duke of York Restaurant

Nex-

A bold identity and experience inspired by context, heritage and contemporary detail.

 



Cadogan Café

Cadogan Café 



 



 



 



This visually distinctive destination arises from a strong site-specific historical context. Located on the Kings Road, Chelsea, the new Cadogan Cafe is defined by a spiralling wall that ties this contemporary creation with its prevalent past – the adjacent Grade 2 listed wall of the Duke of York Headquarters. Echoing the front facade of the Duke of York Headquarters, the new wall is cut in places to form a colonnade for sheltered external seating. The dynamic Spiral Plan houses large glass panels, giving the building a great sense of transparency. This glazing retracts into the basement making the whole ground floor an outdoor space during summer months. The creation of an innovative public roof space links both the historical surroundings with a new, vibrant social space. The user is lifted into a planted area at the level of the tree canopy. The roof terrace commands views of the square in every direction, leaving the user in a peaceful contemplative moment above the level of the city.