Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Nex-

Nex-

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Nex- - Brighton Photography Centre

Nex-

Creating a publicly accessible campus vision, this project transformed a dated office building into a vibrant new space for the University and the City.

Photographs by

Jim Stephenson


 



University of Brighton

University of Brighton  



 



 



 



 



 



Creating an accessible city campus vision for generations to come, this project transformed a dated office building into a vibrant new space for the University and the City. In response to significant growth in student numbers, the faculty of Art at the University of Brighton is implementing a Campus concept that will consolidate their estate and open new spaces up to the public. Following an appointment to undertake a feasibility masterplan, two key campus buildings were envisioned. Nex— went on to be appointed for the detailed design of the first building. At the core of the project is the transformation of an unloved 1960’s office building into a vibrant, functional learning and social space for both Photography and Media students and the public. The interior of the new building is characterised by ribbon like walls that transition from open flowing exhibition and social spaces to enclosed specialist, teaching and learning spaces. The ground floor is a public exhibition and event space, acting as a hub for regional cultural partners. The concept of artistic production is carried up through the building through vibrantly coloured stairs and circulation lobbies displaying historical photographic instruments and prints. Bringing together learning, art and culture, this space will offer a new shared forum of exchange for students and the city alike.