Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Neil Dusheiko Architects

Neil Dusheiko Architects

London, UK

Neil Dusheiko Architects - Islington House

Neil Dusheiko Architects

A rear extension and internal remodeling of a dilapidated Victorian terrace house bringing an abundance of natural light deep into the heart of the home.

*Shortlisted New London Architecture Don't Move Improve! 2013

Islington House

Islington House 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



The existing house was in a run down state and required considerable repair work. We agreed with the planning department to reinstate the traditional bay window that had been removed, this eased the way to getting permission for a substantial modern rear extension.

The remodeled house accommodates a family of five. The ground floor has been completely opened up into a single open plan space linking living room, kitchen, dining and garden together. The kitchen is placed at the heart of the home allowing the family to interact with one other across the space.

Large skylights the over the kitchen and dining spaces bring light right into the heart of home and creates a feeling of being outdoors and at one with the outside environment which was important to the family. This use of natural light is continued throughout the house, in the long slot window over the bath connecting to the garden and in the en-suite bathroom and master bedroom where use of more skylights creates the feeling of showering and sleeping under the stars.

This connection of the domestic environment to the outdoors is further reinforced by the palette of materials – the polished concrete floor runs seamlessly from inside to the garden through retractable glass doors. The utility spaces for the kitchen and the guest toilet are housed behind an Iroko slatted wall, which feels like an extension of the boundary fence further blurring the boundary between inside and outside.