Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Napier Clarke Architects

Napier Clarke Architects

Marlow

linkedin pinterest

Napier Clarke Architects - The Black Country Living Museum

Napier Clarke Architects

Following an open International competition Napier Clarke were appointed to design a new visitor centre and refurbish an existing learning centre for the Black Country Living Museum.

Visitor centre - internal persective

Visitor centre - internal persective 



Visitor Centre

Visitor Centre 



Visitor centre

Visitor centre 



Axonmotric of the building fabric

Axonmotric of the building fabric 



Site Plan

Site Plan 



The Black Country Living Museum appointed Buckinghamshire-based Napier Clarke Architects to design an ambitious new Visitor Centre.The Visitor Centre is the central aspect of the new Visitor Welcome that the Museum will create as part of the project. Not only will it allow BCLM to turn its face to Castle Hill and create a physical link between the Museum and the other attractions at Castle Hill (including Dudley Zoo, Castle and Canal Trust) but it will be the welcome point for up to 5,000 visitors per day as visitor numbers grow to almost 500,000 per year upon completion of the project. It will also house an introductory exhibition and substantial food & drink and retail outlets, enabling the Museum’s current Rolfe Street entrance building to be repurposed as a dedicated Learning Centre.

Word from the architect

Following a competitive selection process, we were fortunate enough to win against a list of 26 esteemed architects practices. Napier Clarke Architects Directors, Steven Clarke and Amy Napier commented
“We were delighted to have been appointed by Black Country Living Museum to design its ‘New Visitor Welcome’ facilities. It’s an important project for one of the UK’s most interesting museums, and very exciting for Napier Clarke to take forward our most significant cultural project to date.”

Word from the client

Andrew Lovett, Chief Executive at BCLM said “The whole selection panel was very impressed with the highly experienced and enthusiastic team Napier Clarke Architects had brought together on their pitch; they really seemed to understand what we are trying to achieve. We hope a new contemporary Visitor Centre will provide a visually fascinating juxtaposition to the historic area of the Museum’s site and create an excellent welcoming experience for our visitors.”