Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



MWAI

MWAI

London, United Kingdom

MWAI - Derby Street, Mayfair

MWAI

An elegant refurbishment of a six storey Grade II listed Mayfair town house.

Derby St, Mayfair

Derby St, Mayfair  



 



 



 



The proposal reinstates the original rooms and allows for a new rear glazed conservatory to maximise natural light towards the rear of the property. The fresh clean lines create a modern traditional style, sympathetic with the existing house.
The challenge was to work with the historic fabric, a Georgian townhouse with relatively small floor plates developing over five storeys, whilst adding a sense of flow to the spaces. The design proposed the insertion of only two new features: a framed chevron cut pattern to all stone and timber floors and suited joinery throughout. The simplicity of the concept contributes to creating a sense of continuity and flow as one moves throughout the house.
"Our team at MWAI were a pleasure to work with during the extensive renovation of our Mayfair home, a project that lasted 2 years. They were highly professional with a keen eye for detail. Alessia was very accommodating of our travel schedule and would always make herself available to us. Nothing was too much bother and no request declined. The proof of the pudding, as they say, is in the fact that we have just instructed MWAI again in relation to another London property." - client.