Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Mustard Architects

Mustard Architects

London, United Kingdom

Facebook pinterest

Mustard Architects - Taper House

Mustard Architects

Tapered spaces and long views defined by a sculptural extension for a family desiring open plan light filled living

Photographs by

Tim Crocker


External view

External view 



Dining space looking through to garden

Dining space looking through to garden 



View of kitchen through to built in bench seating and garden

View of kitchen through to built in bench seating and garden 



 



View through extension from hallway

View through extension from hallway 



Garden view from kitchen

Garden view from kitchen 



 



 



Living room

Living room 



View of kitchen and snug space from TV room

View of kitchen and snug space from TV room 



Long view from living room through to kitchen space

Long view from living room through to kitchen space 



External view at dusk

External view at dusk 



WC

WC 



Our clients found the original Edwardian layout of their new home with it’s dark interiors and cellular, disconnected spaces hard to reconcile with their desire for light filled, free flowing spaces with a bold design and connection to the garden.
From the front door the interior walls taper away, framing and expanding the view towards and through the garden as you move into the house, towards the greenery and connecting the inside with outside. Tapering planes of tiled and oak floor finishes follow the angled hallway wall alignment through the large open plan kitchen, dining and snug defining and demarking function and continue out across the garden patio to form a raised flowerbed. Interior bench seating passes through the glazing to provide exterior dining seating on one side of the patio, reinforcing the connection with the outside.
Strict planning restrictions concerning extension boundary heights in conflict with our clients desire for voluminous space underpinned the angular roof planes that hover above the kitchen, dining and snug. The steelwork, joists and rafters that would normally be hidden are exposed to reinforce the sculptural qualities of the form and components themselves. Long views and flowing movement connect the living room through the TV room to the kitchen and snug. The highly insulated timber frame construction together with triple glazing and solar control film ensures that the project maintains a consistent temperature throughout the year enabling lower energy bills and a more sustainable way of life for our clients.