Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



MOCT STUDIO

MOCT STUDIO

London, London

pinterest

MOCT STUDIO - Barnham Road in Greenford

MOCT STUDIO

Re-planned and extended suburban semi-detached with a faceted roof and panelled interiors provides pooled living space and plays on the eclectic additions to the suburban roofscape.

Photographs by

Ioana Marinescu


External view of rear extension and living room

External view of rear extension and living room 



External view of rear extension and patio

External view of rear extension and patio 



External view of zinc roof and triangular roof lights

External view of zinc roof and triangular roof lights 



Interior view of entrance lobby

Interior view of entrance lobby 



nterior view from entrance lobby through to garden

nterior view from entrance lobby through to garden 



Interior view of light cast by roof lights in living room

Interior view of light cast by roof lights in living room 



Interior view from living room through to patio

Interior view from living room through to patio 



Interior view of triangular roof lights in new living and dinning areas

Interior view of triangular roof lights in new living and dinning areas 



Interior view of secret doors and panelling

Interior view of secret doors and panelling 



First floor plan/ Roof plan of extension

First floor plan/ Roof plan of extension 



Sections through entrance and living space

Sections through entrance and living space 



The project re-plans and extends a post-war suburban semi-detached family home. Originally formed as a simple 'chalet' style property the spatial demands of a growing family and limited scope for extension required the re-division of the existing pattern of the house. As a detour from the typical horizontal separation of living and private spaces the axis of the stair becomes an additional division. The living spaces are then pooled into a new side and rear extension under a faceted roof to create daily social space for family and friends.

The faceted roof varies in height as a response to the functions of the living space. Two triangle roof lights enhance the new volume casting natural light deep into the plan. The roof tapers down towards the garden with openings to frame and connect to the new patio and garden where the children play.

The interior is dressed with plywood panelling and basket weave parquet floor throughout the living spaces to unify new and old. Hidden doors are designed to allow continuous panelling across the rooms. The panelling acts to provide a warm yet robust environment and set a datum both at the scale of a young child and against which to experience the planes of the faceted ceiling. The design continues the horizontal datum from the interior to the external elevation in basket weave brickwork. The form of the extension is designed to play against the varied roofscape of additions along the row of semi-detached houses.