Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



MAX Architects

MAX Architects

linkedin

MAX Architects - Micro House

MAX Architects

A neglected 22m2 garage in a conservation area has been converted into a residential studio annexe within the tightest spatial constraints.

 



 



 



 



 



 



 



 



Driven by a practical requirement for additional self-contained living space annexed to a 4 bedroom house, the design of this micro studio became a study testing the lower spatial limits of a viable dwelling in central London. Not eligible for separate dwelling status, either via planning or via London housing guidelines, the result nevertheless provides a functioning and desirable dwelling for a single or couple occupancy for a variety of stages in life, without resorting to folding beds, sliding partitions or other spatial gimmicks.

The studio contains a fully functioning kitchen, bathroom, and living area on the ground floor plus a generous double sleeping area on a mezzanine platform and a large quantity of storage. Every millimetre was critical in this 3D jigsaw puzzle. All building components were optimised to enable two storeys to be carved out of a 3650mm structural clear height. Volumetrically the space feels generous, despite the tight constraints.