Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Mackenzie Wheeler Architects

Mackenzie Wheeler Architects

London, United Kingdom

Mackenzie Wheeler Architects - Wilkes Street, London

Mackenzie Wheeler Architects

Georgian Townhouse Period restoration and design.

 



 



 



Wilkes Street, Lodon

Wilkes Street, Lodon 



This early Georgian Grade 2 listed townhouse, built in 1720, had been a furrier’s factory for 150 years but although derelict and opened out into a factory space on the ground floor, remained in original condition on the upper floors.

The property was sensitively repaired to retain all original panelling, floor boarding, joinery, plaster and lime wash finishes, and was reroofed. The factory space to the rear yard was removed to create a modern garden, divided from the house by a dramatic sliding glass screen, pool and light well that illuminate the lower floors. The combination of modern design and ancient finishes has created a unique and attractive historic environment.