Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Lynch Architects

Lynch Architects

London

pinterest

Lynch Architects - Marsh View Norfolk

Lynch Architects


Marsh View is a holiday house located in an "area of outstanding natural beauty" on the North Norfolk coast, amongst fresh and saltwater marshlands. It sits at the end of a lane beside four 1950s bungalows in a small hamlet close to Burnham Market. The project occurred in two phases, 2001-3 when the main house was built for a textile artist; and then 2007-8, when the studio and car port were added and alterations made to the ground floor of the house.

 



 



 



 



 



Word from the architect

Construction of the house was very economic, consisting of a softwood frame built by hand on site, clad externally and internally with plywood to create a stiff shell-like form. This method enabled the creation of large, column-free interior volumes. The tall living room opens onto the marsh and a south-facing courtyard. In the summer, it is possible to open up the large sliding doors and thus to inhabit the house and the garden like a sort of extended camp.

The construction of Marsh View entailed the demolition of a pattern-book 1950s bungalow, and its partial reconstruction within a new composition of fragments situated in the landscape. The original house took no account of its setting, has no windows facing the marsh (despite its name), and so our task was to give it a Marsh View.

arguably, Marsh View fulfils many of the roles of traditional Roman and Renaissance villas: contemplation of and engagement with the natural world, space for reflection and play, and a grand yet broken composition that creates a sort of quasi-urbanity and autonomy in the landscape. This was the first project to gain Lynch Architects wide-spread critical acclaim, and Marsh View was widely published internationally. It was exhibited at The Venice Biennale in 2008.