Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



LTS Architects

LTS Architects

London

pinterest

LTS Architects - Drysdale Building

LTS Architects

An ambitious refurbishment project for City, University of London. LTS Architects were commissioned to spatially rethink the ground floor IT teaching spaces and labs of the ground floor of the Drysdale Building on the main Islington Campus.

Photographs by

Ed Reeve


 



 



 



 



 



 



LTS Architects were commissioned to rework the IT teaching spaces and laboratories of the Drysdale Building on the main Islington Campus. The existing labs were inefficiently planned, inflexible and unattractive hence the primary objective was to improve not only the spatial experience but also functional capacities.

Our design clearly separated the teaching labs to the north from the more fluid ‘open access’ areas to the south. Taking advantage of the generous floor to ceiling heights, we introduced a new mezzanine floor. With this and the increased efficiency of the plan generally, we were able to increase computer numbers from 244 to well over 400 within the same floor plate, while also providing a variety of work environments.

The floor was previously unconnected to the campus at ground level which was remedied by opening up the elevation towards the south with a new main entrance and lowered window seating allowing the floor to reconnect with the surrounding campus. We introduced external landscaping to extend the study space outside.
The new materials and elevational treatment of the façade take their cue from the existing palette. The entire space is unified with a graphic wall, designed by LTS, which brings colour and life to the spaces while also incorporating wayfinding and signposting.
The project involved a full retrofit improving the thermal envelope through the addition of internal insulation and triple glazing. Alongside the introduction of efficient plant, the energy usage was reduced considerably.