Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



LSI Architects

LSI Architects

Norwich, United Kingdom

LSI Architects - UTC Norfolk

LSI Architects

University Technical College Norfolk (UTCN) provides a new education concept for 14 – 19 year old students within the constraints of a former light industrial unit to the south east of Norwich City centre.

UTC Norfolk 4

UTC Norfolk 4 



UTC Norfolk 3

UTC Norfolk 3 



UTC Norfolk 2

UTC Norfolk 2 



UTC Norfolk

UTC Norfolk 



With a focus on skills relevant to employment, curriculum learning is delivered via a series of ‘technical challenges’ with the students studying and collaborating in a ‘work place’ type environment.

This education vision is reinforced by the location, with the primary benefit being the ability to provide a large volume, open plan environment akin to industry reducing the step change from an education to workplace environment.

Inserting the complex programme of spaces into a warehouse structure led to a 'box in a box' approach. Cellular accommodation was arranged around a central 'forum' space, minimising the need for enhancement and intervention to the building’s existing fabric.

A new mezzanine floor is suspended from the steel portal frame with additional steelwork expressed at high level reinforcing the industrial aesthetic of the interior.

The challenges of refurbishment and change of use required some thoughtful interventions by the design team, including additional thermal and acoustic enhancement to achieve compliance to Building Bulletins and Statutory regulations.
The UTC allows students to experience industrial scale activity, within an educational context, prior to seeking employment and/or further education within the Engineering and Energy Sectors.

Externally a new 17m high tower denotes the entrance to the UTC and is designed as a 'Vertical laboratory'.