Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



LSI Architects

LSI Architects

Norwich, United Kingdom

LSI Architects - UEA Union House

LSI Architects

Refurbishment of the UEA's Union House building to create a buzzing, light filled, multi-use space which is proving very popular with students

 



 



 



 



LSI Architects Refurbishment of UEA's Union House

LSI Architects Refurbishment of UEA's Union House 



The second phase of the project to refurbish Union House at the University of East Anglia has been completed. The fast track design and build project involved the full refurbishment of approximately two thirds of the 3 storey Union House building, and was delivered in just 19 weeks.

This phase has included a complete renovation of central social space, and creates a new gateway into the campus from University Drive.

The first floor has been reworked to provide a range of flexible meeting spaces as well as a graduate centre including a ‘Scholars Bar’, a relaxed seating area and further meeting rooms. Downstairs, the entrance and welcome areas create a clear route and provide flexible social space. Materials were chosen to blend in with the palette of materials used historically at UEA.

A totem canopy, a distinctly modern addition to the north elevation, continues a rich history of towers on the UEA campus, the ‘generating principles’ for which were set down by Denys Lasdun who was convinced that the East Anglian landscape needed vertical emphasis. The canopy acts as a marker and aid way-finding in a similar way to the canopies on the Sainsbury centre.

The new entrance sequence, along with the removal of former visual clutter and reintroduction of natural light, has transformed the central social space of this building. This space is now a buzzing, light filled, multi-use space which is proving very popular with students.

Particular highlights include the joinery work on aspects such as the retail area, the grad bar, the mobile reception desk and acoustic panelling.