Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



LSI Architects

LSI Architects

Norwich, United Kingdom

LSI Architects - The Haven

LSI Architects

An RIBA Award-winning 4-bedroom, sustainable, timber and glass ‘legacy house’ for the family and the environment on a prominent riverside in the Broads.

The Haven, Horning, Internal

The Haven, Horning, Internal 



The Haven, Horning

The Haven, Horning 



The Haven, Horning

The Haven, Horning 



The Haven, Horning

The Haven, Horning 



Built of pre-insulated panellised timber components, the 2-storey pavilion floats above the landscape to address future flooding, alongside the low nautical boathouse, also serving as the energy centre.

The form of the house is based upon the concept of an elegant roof form above a rectilinear box forming the living accommodation. The roof form travel down the rear of the house to enclose the circulation ramp. Full height windows on the south elevation take advantage of the river views and passive solar energy. These windows have deep reveals which are coloured to provide subtly changing views of the house from the river.

The site sits within Flood Zone 3 which would typically preclude any new development, but discussions with the Broads Authority, the Environment Agency and LSI’s considered design response to flood resilience successfully negotiated a planning approval.

The sustainable timber frame designs were developed in response to the restricted road access to the site, and pre-insulated timber modules were delivered to site by river barge. Off-site construction also benefitted the air-tightness and thermal performance of the dwelling.