Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



LSI Architects

LSI Architects

Norwich, United Kingdom

LSI Architects - Sheringham Shoal Land Base

LSI Architects

A two-storey newbuild office and ancillary storage building close to the north Norfolk coast for administration and maintenance of the Sheringham Shoal Offshore Wind Farm.

Sheringham Shoal Land Base, Reception Area

Sheringham Shoal Land Base, Reception Area 



Sheringham Shoal Land Base, Office Space

Sheringham Shoal Land Base, Office Space 



Sheringham Shoal Land Base

Sheringham Shoal Land Base 



Sheringham Shoal Land Base

Sheringham Shoal Land Base 



The low-energy, naturally ventilated office building incorporate a range of Low to Zero Carbon technologies, initially designed to meet outstanding energy targets.

Ground Source Heat Pump and Solar PVs combine to provide renewable heating and power which, along with enhanced air-tightness and thermal performance to the external envelope, ensure efficient and environmentally sound operation of the base. Bio-digester, rainwater harvesting, water saving fittings and a sedum ‘green’ roof ensure water use is also minimised.

The buildings’ form and arrangement on the site are in direct response to the landscape setting, on the southern edge of north Norfolk’s AONB, and the mixture of red brick, timber cladding and flint gabion features form a pallet of materials distinctive to this area of the county.

Internal spaces, such as the key social spaces and open plan offices are arranged to take advantage of the southerly aspect and far-reaching rural views. Colour scheme and feature timber finishes have been selected that reflect the organisation’s Norwegian roots, with specially commissioned artwork providing a more local identity.