Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



LSI Architects

LSI Architects

Norwich, United Kingdom

LSI Architects - Louise Hamilton Centre

LSI Architects

A new build Palliative Care Centre for patients with life-limiting conditions and their families, won in a limited RIBA design competition.

Louise Hamilton Centre

Louise Hamilton Centre 



Louise Hamilton Centre, Central Heart Space

Louise Hamilton Centre, Central Heart Space 



Louise Hamilton Centre, Patient Room

Louise Hamilton Centre, Patient Room 



Louise Hamilton Centre Courtyard Panorama

Louise Hamilton Centre Courtyard Panorama 



This multi-award winning scheme has been designed to embrace the science and art of healing, with an environment that is contemporary but not clinical. The building is highly sustainable and has drawn together many aspects of LSI’s community programme.

We needed to ensure that we were creating a welcoming, homely atmosphere that didn’t feel like a clinical, hospital-style environment. The project, funded entirely through donations, had a limited budget and we were determined to deliver exceptional value for money.

The design incorporates a series of treatment and multi-function rooms, surrounding a central organic social and living space. The central lounge area and adjacent garden room are wrapped by a dramatic curving wall which acknowledges the centres coastal location and the notion of an ark as a place of refuge.

Extensive use of glazing and roof lights allow the inside and outside spaces to flow and connect almost seamlessly. Consulting and counselling rooms and support spaces wrap around a central 'heart' space which in turn links to a private garden.