Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



LSI Architects

LSI Architects

Norwich, United Kingdom

LSI Architects - Harpley PRU

LSI Architects

Harpley PRU works with a wide range of students with special educational needs and caters for secondary pupils from across Tower Hamlets with behavioural and learning difficulties.

Harpley PRU, Internal space

Harpley PRU, Internal space 



Harpley PRU

Harpley PRU 



Harpley PRU, External

Harpley PRU, External  



Harpley PRU, classroom space

Harpley PRU, classroom space 



The project involved the remodelling of an existing three-storey Edwardian school building and the creation of a new sports’ hall.

The objectives were to improve the quality of both internal and external spaces to help inspire and motivate the students to lead a healthy lifestyle, re-engage them in learning, maximise collaborative working and raise standards of achievement.

The formation of a new internal three storey light well and media hall within the existing building enhances internal access, improves visual connectivity and passive supervision and acts as a new heart of the school. It came about as a direct response to the Head Teacher’s view that ‘to lift up one’s head physically’ literally helped students to raise they eyes above their current circumstances.

The overall design intention reflected the highly specialised method of teaching and learning at Harpley PRU. From the new internal lightwell in the remodelled existing building, to the unique cladding on the new sports hall, when combined together, the result is uplifting, dynamic and memorable.