Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Locksley Architects

Locksley Architects

London

Locksley Architects - Holland Park

Locksley Architects

When the family and had outgrown their previous property, the couple embarked on a full house refurbishment of a large house in Holland Park. The plan was to open up the entire space, creating a master-suite in the roof and provide maximum access to the communal gardens. As Catherine is an artist, a glass fronted studio which would allow natural light to flood in, and was high on the list of priorities.

 



 



 



 



 



 



 



 



 



Holland Park

Holland Park 



The building was in a poor condition and tree routes had affected the foundations, we mobalised a team of arboricultural and structural specialists to enable us to develop the most efficient and cost effective solution.
The internal design vision was centered on connecting the living areas with the garden. The original building was damp and structurally unsound. The entire property was gutted and all the period features were retained and lovingly restored. Working closley with the client We stripped everyting out and and carefully restored all the original features.

We specified mahogany flooring and new brushed steel fittings after the whole house was re-wired and re-plumbed. A clean simple kitchen was carefully chosen to compliment the beautiful victorian features. Use of glass opened up the whole space and allowed natural sunlight to penetrate into the kitchen, dining & media rooms in the basement. To the rear of the house the existing small windows were replaced with larger natural oak frames to achieve a highly contemporary feel.