Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Jonathan Clark Architects

Jonathan Clark Architects

London, UK

Jonathan Clark Architects - Maida Vale Apartment

Jonathan Clark Architects

Internal alterations of an 89 sq.m apartment within a Grade 2 Listed mid-Victorian six storey house.

Living Room view onto the Kitchen

Living Room view onto the Kitchen 



Concealed column with run-through shelf

Concealed column with run-through shelf 



View of Kitchen

View of Kitchen 



Bedroom with surrounding wardrobes

Bedroom with surrounding wardrobes 



Living room with hidden sliding wall partition and coffer lights

Living room with hidden sliding wall partition and coffer lights 



Sliding wall partition creates flexible living spaces

Sliding wall partition creates flexible living spaces 



Living Room with translucent glass to shower room

Living Room with translucent glass to shower room 



All internal walls were removed and a new structural frame was inserted to support the four floors above. This has resulted in a completely open plan space with sliding walls and screens that can be moved dissecting the space in various configurations.

The main concept behind the internal planning of the flat is flexibility. The main space is 11 metres long and forms a great entertaining area. There is however, a full height top hung acoustic wall that can be pulled out from a hidden recess to bisect the main space and form a rigid partition with a separate entry door. The space can therefore function as either a two-bedroom dwelling or as a one-bed with a double aspect sitting/dining room.

Both of the bathrooms have been placed against the north-facing end of terrace flank wall with two windows benefiting from natural daylight – the shower is glazed on three sides with 3.6 metre high etched glass screens and glows like a giant light box bringing light into the centre of the space.

Raised platforms have been formed over both of the bathrooms and these house vast storage areas as well as the boiler and hot water storage. These platforms add to the illusion of making the internal spaces seem larger.