Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Jonathan Clark Architects

Jonathan Clark Architects

London, UK

Jonathan Clark Architects - Little Venice Apartment

Jonathan Clark Architects

This 49 sq.m. apartment was carved from the unmodernised first floor of a six storey Mid-Victorian white stucco terrace (originally built in 1860) in central London.

3D axometric view

3D axometric view 



Bathroom view with concealed lighting, and floor plan

Bathroom view with concealed lighting, and floor plan 



Bathroom and corner of bedroom panel-clad walls

Bathroom and corner of bedroom panel-clad walls 



Bedroom with built in wardrobes

Bedroom with built in wardrobes 



Living Room view over the balcony and full-height windows

Living Room view over the balcony and full-height windows 



View of Dining Room area

View of Dining Room area 



Open-plan Living / Dining room space

Open-plan Living / Dining room space 



Raised mezzanine Kitchen area with minimal storage cabinets along full height wall

Raised mezzanine Kitchen area with minimal storage cabinets along full height wall 



Built in cabinets and open plan Kitchen / Living Room

Built in cabinets and open plan Kitchen / Living Room 



Kitchen / Living room open plan

Kitchen / Living room open plan 



3D axometric view

3D axometric view 



All the existing internal walls and suspended ceilings were removed. The main concept behind the works was to make the apartment appear larger than it really is. This was achieved by using a minimum palate of materials and colours with clean uninterrupted lines and allowing surfaces and planes to flow and slide past each other. The apartment has great natural light and this was further enhanced with the lighting scheme. The result is a clean, streamlined space that is great for entertaining.

The compact kitchen area was raised 1.4m off the level of the main floor area in order to provide some separation between the kitchen and the sitting room while still keeping an open plan feel to the space.

This enabled a ‘crawl space’ below the kitchen to be formed for useful storage. The kitchen was still kept very ‘open’ so that space flows through it without creating any feeling of enclosure. The kitchen was designed so that it almost did not look like a kitchen. When not in use the sinks are covered with flush stainless steel lids (as in yacht kitchens) to give more worktop area when needed.