Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Jonathan Clark Architects

Jonathan Clark Architects

London, UK

Jonathan Clark Architects - Islington Apartment

Jonathan Clark Architects

This apartment is a Grade 2 listed former ballroom. The ceilings are 4.7 metres high allowing space for a mezzanine down one side. Total area is 180sq.m.

Double height Living space with open-plan Kitchen

Double height Living space with open-plan Kitchen 



Living Room space with open plan and double height

Living Room space with open plan and double height 



Mirrored shutters at upper level to add privacy for bedrooms, while still bring more light to main living space

Mirrored shutters at upper level to add privacy for bedrooms, while still bring more light to main living space 



Upper corridor with shutters

Upper corridor with shutters 



There are two staircases - one at the end of the space, the other leading directly into the master bedroom with a ‘secret’ door panel next to the panels hiding a work-station to the right of the kitchen area.

The main idea behind was to create a totally flexible space that can either be totally open or closed off. The upstairs bedroom spaces can all be sub-divided off from each other using hidden full height sliding panels while the upstairs mezzanine in turn can be closed off from downstairs by gliding across the bespoke made shutters.

These shutters were specially designed give total acoustic and blackout separation to the upper mezzanine spaces. They are made from solid oak with mirror strips and specially designed gaskets. The shutters help to give the apartment the feeling of a courtyard with shutters looking down over the space.

At one end are specially commissioned linen curtains which are combined with blackout curtains on the upper level. The main bathroom has riven slate cladding and the shower head has been adapted to internally light up the water with differing programmable colours.