Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Jonathan Clark Architects

Jonathan Clark Architects

London, UK

Jonathan Clark Architects - Highgate House

Jonathan Clark Architects

This house is a typical London two-storey Edwardian terrace.

Mirror sliding door to give illusion of bigger room

Mirror sliding door to give illusion of bigger room 



New Kitchen Extension with built in joinery

New Kitchen Extension with built in joinery 



View over the built-in joinery seating area in the Kitchen

View over the built-in joinery seating area in the Kitchen 



Built in storage cabinet

Built in storage cabinet 



Kitchen counter with mirror splashback

Kitchen counter with mirror splashback 



Detail wall painting

Detail wall painting 



Bathroom with freestanding bath

Bathroom with freestanding bath 



The works comprised the refurbishment of the house including two new bathrooms and a new kitchen and dining area to the rear. While the new decor of the main house is fairly traditional in keeping with the age of the property, the main concept for the kitchen dining area was to produce a striking modern streamlined space that also gave an illusion of greater size.

A purpose made cream leather banquette was incorporated into the new storage joinery on one side to maximise the available space while on the opposite side a mirror splashback gives those seated at the banquette a view of the rear garden. The new dining table was also specifically designed for this space.

Cream fossil limestone slabs with underfloor heating help to create a homogonous look coordinating with the cream spray lacquered joinery and the ceiling.

A mirrored wall slides across the entrance area of this rear garden space to totally separate it from the rest of the house as well as bring in more light and the garden views.