Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



James Wells Architects

James Wells Architects

London

James Wells Architects - Smiths of Smithfield.

James Wells Architects

Restoration of warehouse to form one of London's most established and frequented restaurants.

Smiths of Smithfield.

Smiths of Smithfield. 



 



Rooftop bar.

Rooftop bar. 



 



This development involved the restoration and transformation of a dilapidated Grade II listed former meat warehouse to provide four floors of bars and dining rooms. The structure was gutted and a new steel and glass rooftop extension overlooking the city skyline was negotiated with English Heritage.

Working with chef John Torode, the design of the three separate kitchens was carefully coordinated within the existing structure. The large open kitchen on the second floor creates theatre for the Dining Room as does the smaller kitchen for the pub like ground floor while the fine dining top floor has a discreetly hidden kitchen.

The design brief was to create an easy-going, relaxed venue that was in sync with simple, unpretentious good quality food. Its huge success arguably lies in this ability to appeal to both sexes, all ages, all types. This project has been cited as instigating the regeneration of Smithfield as a ‘gastro destination’.

Twelve years on, James was called back to refurbish the ground floor, somewhat tired after years of hard punishment. Delighted with the look and feel of the original design, Smiths management were impressed with the way that the design had ‘worn in, not worn out’!

Completed in 2000 under WMA title.