Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



James Wells Architects

James Wells Architects

London

James Wells Architects - House, Clapham Old Town

James Wells Architects

Full renovation, remodelling and extension of an existing family home.

 



Lightwell.

Lightwell. 



Kitchen / dining.

Kitchen / dining. 



New kitchen and dining space.

New kitchen and dining space. 



Zinc extension

Zinc extension 



Rear zinc roofed extension.

Rear zinc roofed extension. 



Lightwell.

Lightwell. 



 



The brief was to make this Victorian, town house, with an existing extension, ‘work better’. The original, conservatory style kitchen was uncomfortably hot in the Summer and too cold in the Winter. The basement was just too small and the interior was in need of complete redecoration.

The new basement is a larger, more workable space and houses a media room and library, while a utility room and shower room sit under the extension at the rear. The shower room is a stunning marble white box with a resin floor.

A new kitchen/dining room occupies the ground floor extension. A solid, zinc clad roof is pierced with a dramatic hydraulic skylight. Careful consideration was given to the relationship between the kitchen and the garden. The result is a beautifully framed view from the kitchen as well as the longer view from the raised living room.

Directly above the kitchen extension hovers a glass study ‘pod’. This is a very slick solution creating an airy office space with a totally glass corner giving a unique view over the gardens beyond.