Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Inter Urban Studios

Inter Urban Studios

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Inter Urban Studios - Hackney Triangle: 26 eco-homes, creative offices and retail

Inter Urban Studios

Outstanding and sustainable mixed-use scheme to deliver creative office spaces, retail, and homes to Passivhaus/Enerphit standards.

 



 



 



 



 



 



 



 



 



The existing mid-Victorian terrace of shops and flats with a large rear yard has long been neglected in the heart of eastern Hackney. Across the street from the very first Tescos, this parade is almost in a crumbling state.Unfortunately the interiors are heavily damaged and unsuitable for modern layouts.

Working closely with the Charity’s stakeholders, our proposal is for a facade retention scheme that creates 26 new residential units, basement and ground floor retail units, and creative office space and a 6 terrace of houses in the rear. The new build units are to be of Passivhaus standards and the existing structure will meet Enerphit standards, thus ensuring a landmark development that is truly sustainable and well beyond the current building regulations.