Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Inter Urban Studios

Inter Urban Studios

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Inter Urban Studios - Green Urban Oasis: 15 homes above shops re-imagined

Inter Urban Studios

Flats above shops re-imagined.

The client initially came to us with a requirement for 3-4 units above a major national retailer in place. During feasibility we were able to achieve 15, an increase of the GDV by a factor of 4.

The proposal is for the demolition of upper floors and retention of retail units in situ, and addition of 15 new residential units above and to the rear, creating an unique and calming refuge from the busy central urban area.

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



The client initially came to us with a requirement for 3-4 units above a major national retailer already in place in a prominent Woolwich location. During feasibility we were able to achieve 15, an increase of the GDV by a factor of 4.

Given the long narrow site footprint, we were able to achieve acceptable overlooking distances and add new dwellings above the rear of the building, a space usually left over and underused all across London high streets. This created an unique and inward-facing calming courtyard refuge from the busy central urban area, redefining what a "flat above a shop" could actually be: an urban refuge in the heart of the city, completely withdrawn from the bustle and stigma of the crowd below.