Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Inglis Badrashi Loddo

Inglis Badrashi Loddo

London

Facebook linkedin

Inglis Badrashi Loddo - The Vineyard

Inglis Badrashi Loddo

A residential extension and refurbishment.

Photographs by

David Grandorge


 



 



View of the rear elevation.

View of the rear elevation. 



 



 



 



 



The project is a complete refurbishment and extension to a large early Victorian property in Richmond. The brief asked for the opening up of the ground floor living spaces to establish a better connection to the long garden.

The need for the extension to be subservient to the main house led to a low horizontal form, partially dug into the ground. Brick was chosen as the material for the extension to relate to the main house. The careful detailing of the thin brickwork frame creates a lightness and delicacy to the extension, whilst the deep reveal to the large opening and suspended brick soffit gives a sense of tectonic solidity. Low brick walls extend into the garden to create a sunken terrace area.

Internally, a series of carefully located roof lights create a play of openings and light that enliven the ground floor plan.