Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Inglis Badrashi Loddo

Inglis Badrashi Loddo

London

Facebook linkedin

Inglis Badrashi Loddo - South Square

Inglis Badrashi Loddo

A reconfiguration and refurbishment of a Barrister's chambers in Holborn.

New law library and staircase

New law library and staircase 



 



 



 



Inglis Badrashi were asked to substantially remodel the interior of this Barristers' chambers to create a new entrance and clerks room, and a new internal stair connecting the two separate floors; all within the eight week summer court recess.

A new glazed entrance was formed on the first floor, opening directly into the relocated clerks room. Substantial structural alterations were required to open the new clerks room up to the main access corridor, and to form a small opening into the second floor for the new stair.

The main corridor was lined with bespoke Walnut panelling and shelving to house the chambers law library. A new panelled ceiling treatment incorporating new lighting and services, together with concealed, magnetically operated fire doors, brought a sense of openness and clarity to the main circulation route.

The new stair was extremely constrained, both in terms of the plan area it could occupy, and by the limited scope for forming openings between the floors. It also needed to be as transparent as possible to avoid closing down the newly opened up library corridor.

A tight spiral form was adopted, with open oak treads supported on an innovative structural balustrade. The balustrade itself was modelled to lean out over the void, in order to give a more generous feel to a very narrow stair.