Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Inglis Badrashi Loddo

Inglis Badrashi Loddo

London

Facebook linkedin

Inglis Badrashi Loddo - Friars Halt

Inglis Badrashi Loddo

An artist's studio in Battle, near Hastings.

Photographs by

David Grandorge


 



 



Drawing inspiration from the tall, singular volumes of the ubiquitous Oast houses local to the area, this studio in Battle, near Hastings, comprises a tall timber framed volume with a semi-buried brick base. The simple 'oast-like' form is distorted, skewed towards the north light and away from the neighbouring lane and adjacent house. A tall, seven metre high timber-framed glazed elevation opens the studio to the garden, whilst the brick base houses a double garage accessed from the lane to the rear.

The pyramidal roof is designed as three composite plates, tied with steel to allow the upper volume to rest on 4 steel posts. A band of frameless glazing separates the roof from the base. Materials are a handmade 'tudor' stock brick burnt to almost black, and reclaimed clay peg tiles (similar in tone to the brick). The timber windows are stained black to bring a consistent dark tone to the exterior, whilst on the interior finishes are pale - whitewashed timber rafters and sarking boards.