Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



IF_DO

IF_DO

Facebook pinterest

IF_DO - Montague Court

IF_DO

The project at Montague Court includes the renovation and extension of an existing apartment situated within a former synagogue in Hackney. The existing property is transformed through the insertion of naturally lit, naturally ventilated, insulated timber structure within an existing North-facing courtyard.

Originally a synagogue built in 1902, and converted to housing in the 1990s, this significant building is characterised by its distinctive octagonal form, large Crittel windows, Hebrew lettering, and the irregular courtyard gardens which hug the perimeter of the building.

The new extension is shaped by the highly unusual geometry of the site. Slotted directly between the existing brick walls of the synagogue and site boundary, is a structure of 7 softwood posts with a beautiful triangulated roof formed from bespoke metal flitch plates and deep softwood joists. This innovative structural solution creates a lofty, dynamic and unexpected space. Large triangular roof lights bring north light into the space, transforming this formally dark and unused courtyard, whilst retaining the sun-filled South-facing garden.