Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



HoughtonBudd Architects

HoughtonBudd Architects

Croydon

pinterest

HoughtonBudd Architects - New house in London

HoughtonBudd Architects

A new end of terrace house in South-East London.

Photographs by

N/A


View of proposal

View of proposal 



View of proposal in context

View of proposal in context 



Rear Elevation

Rear Elevation 



Ground Floor Plan

Ground Floor Plan 



First Floor Plan

First Floor Plan 



A new build townhouse in London. Currently in planning the proposal will reuse existing material from the demolition of an unused garage and boundary walls to create a contemporary 3 bedroom home for our client.

Responding to the awkward geometry of the site the house will be comprised of interconnecting rooms accessed via a hall and top lit stair.

A lower ground floor will accommodate guest, garden and utility rooms with a light well to the front and courtyard to rear.

Upper floors will contain family and living rooms with bedrooms at the top of the house

A flat roof will be used for off-grid energy generation and an expressed chimney makes explicit reference to the fundamental nature of the property.

Word from the architect

The commission was made on the basis of a recommendation by a previous client who is a friend of our client as we had successfully extended a home nearby.