Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



HeathWalkerStudio

HeathWalkerStudio

linkedin pinterest

HeathWalkerStudio - Tractor Shed

HeathWalkerStudio

Refurbishment of 20th C agricultural building to new low energy home

 



 



 



 



 



 



 



 



 



The project involved the conversion of a dilapidated tractor shed in Hertfordshire into a 4-bedroom home for an artist, which includes two generous studio spaces.

In collaboration with the client, an unfolding sequence of spaces of different scales has been created, tied together with unexpected glimpses between rooms and strong connections to the landscape. The simple, bold openings of the elevations are evocative of the original building with its giant barn doors. A restrained palette of materials is left as natural as possible - polished concrete floors to the living spaces downstairs, an oak-faced plywood kitchen, and solid oak floors upstairs. The pleasing form of the existing precast concrete frame is seen at different scales as one moves around the building.

Passive design principles were applied from the earliest stages to achieve comfortable and highly energy-efficient living spaces. A 10kW heat pump provides underfloor heating and hot water to this 4600 ft2 house, supplemented by two wood stoves. Natural ventilation is supported by a heat recovery system which gently ventilates the house.

Photography: Adrien Fouéré

Main Contractor: Bow Tie Construction

Structural Engineer: Built Engineers