Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



HeathWalkerStudio

HeathWalkerStudio

linkedin pinterest

HeathWalkerStudio - Kilmartin Museum

HeathWalkerStudio

New archaeological museum and visitors centre in the remarkable landscape of Kilmartin Glen. Winner of the 1998 Gulbenkian Prize, Scottish Museum of the Year and the 1997 Argyll & Bute Planning Design award.

Photographs by

Kilmartin Museum and David Lyons


 



 



 



 



 



 



The Centre for Ancient Culture was completed in 1997 for the Kilmartin House Trust by a combined team of local contractors and specialists from across Europe, on the Kintyre peninsula of the west coast of Scotland.

Located in a landscape rich in geological features, archaeological artefacts and cultural history, its extensive resources are used by the local community, visiting researchers and tourists. The project aimed to become a model for sustainable reuse of existing buildings, and its innovative use of locally sourced materials and skills was an important part of the Trust’s didactic agenda.

Architectural interventions, physical and virtual interactive displays, reconstructed events and artefacts were all exploited to challenge and enhance visitors’ understanding of the landscape and its remarkable collection of ancient manmade artefacts.

Word from the architect

This exceptional project was developed in close collaboration with a visionary client and the local community. We were able to draw on a strong and diverse pool of local crafts and creative skills to create this unique museum.