Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Gruff

Gruff

London, United Kingdom

Facebook pinterest

Gruff - Shooters Hill Tennis Club

Gruff

A new-build pavilion for the members of the Shooters Hill Lawn Tennis Club in South London, embracing an opportunity to re-think the way the existing club occupies the space and functions as a community.

 



 



 



By working closely with the membership to develop the brief, ambitions were established to create an exemplary pavilion of its kind and a building that would welcome the diverse spectrum of tennis players in the local community; including accommodating an increasing demand for wheelchair tennis facilities. In consulting available design guides published by the Lawn Tennis Association and recognising their limitations, it became evident that the project should be approached as a prototype of sorts, and set a precedent for smaller pavilions in the sport.

In form and arrangement, the design takes its cues from the traditional sports pavilion, making use of contemporary materials and detailing to introduce a new interpretation to the typology. An asymmetrical slate roof positions a large rooflight over the club room, creating a generous and well-lit function space in which the members can come together. A projecting overhang and full bank of bi-folding glazing on the east and south elevations allow uninhibited views out to the courts; encouraging an essential connection between the interior of the clubhouse as a space for players and spectators to convene, and the matches unfolding beyond.