Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Gruff

Gruff

London, United Kingdom

Facebook pinterest

Gruff - Pitched Black

Gruff

Pitched Black is a new-build 4-bedroom family home, located on the site of a disused builder’s yard. A technically challenging and tight backland site, the plot is located in a conservation area and bounded on one side by a railway cutting, the site posed many design and logistical challenges.

 



 



 



 



 



The first floor, clad in black timber boards is pitched 10 degrees away from the boundaries to diminish the perceived mass of the building from the neighbouring gardens. Below the masonry built ground floor, a contiguous piled concrete basement offers additional living space and a guest bedroom.

The glazing is to the side and rear elevations with no windows on the front elevation, maintaining privacy from the rear of the neighbouring houses. The house’s primary outlook is therefore the tree-lined railway cutting. With no immediate buildings in this direction, this offers the house a panoramic vista of ‘private green space’; a rare commodity in a built-up suburban area of London.

Pitched Black has gained planning permission and is on site, due for completion early 2019.