Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Gort Scott Architects

Gort Scott Architects

London

Gort Scott Architects - Offices for a Cambridge College

Gort Scott Architects

This project for Jesus College, of Cambridge University, is for high-quality commercial office accommodation on a site in the centre of Cambridge. The requirement was to make a building that would serve as a lasting asset to the College and make a positive contribution to the surrounding area, much of which is also owned by the College.

View looking north

View looking north 



View looking South

View looking South 



View from across Hills Road

View from across Hills Road 



Sketch of entrance courtyard

Sketch of entrance courtyard 



<p>Gort Scott won this commission through an invited competition, with a scheme that responds thoughtfully to the context of the important high street setting, making generous threshold spaces and using high quality stone and brick finishes. </p><p> The scheme fulfills an ambitious floor space requirement, whilst making careful use of a tight site that is constrained by rights to light and surrounded by important listed buildings on two of its three sides.</p><p> The collective ambition of the client and design team is to make a low energy scheme, and it is recognised by the College that this will increase the longevity of the building.</p>