Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Gort Scott Architects

Gort Scott Architects

London

Gort Scott Architects - Acne Store

Gort Scott Architects

Gort Scott collaborated with a top Swedish fashion brand, Acne, on their first UK store, in London’s Mayfair district. The store is a 5 storey development with 4 floors of retail.

Street facade showing extension

Street facade showing extension 



Stairwell

Stairwell 



Double height top floor in extension

Double height top floor in extension 



Shop Interior

Shop Interior 



<p>Gort Scott collaborated with a top Swedish fashion brand, Acne, on their first UK store, in London’s Mayfair district. The store is a 5 storey development with 4 floors of retail.</p><p>Gort Scott led the design team on the extension and complete remodelling of the original 3 storey Georgian townhouse. In Mayfair’s strict conservation area, planning was achieved for extension by a full storey at roof level, and by an additional storey in the basement. The rear of the property has also been extended.</p><p> The challenge was to turn a traditionally-planned, split level property on a narrow site into usable retail space that works across 4 floors, whilst retaining a sense of the original proportions of the rooms and adhering to contemporary building regulations. The interior layout and finishes are contemporary, and the layout as geometrically simple as possible. The rooflit stair forms a special feature at the rear of the building.</p><p>Gort Scott has also undertaken a similar project for the neighbouring property, which recently received planning consent.</p>