Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



ga architects

ga architects

London

Facebook linkedin pinterest

ga architects - South Kensington Private House

ga architects

South Kensington Private House Basement and extension

 



Living Room

Living Room 



 



 



 



 



This Grade II Listed house in a Conservation Area underwent a major refurbishment of all five story’s with extensions (mostly underground) increasing the internal gross area from 700 m2 to 1400 m2. The subterranean works to a depth of 9 meters under the garden involved major engineering and waterproofing works to provide swimming pool, gymnasium, changing rooms, lift and ancillary areas. Originally arranged as three flats, the project required several planning permissions two of which were won on appeal successfully adding an enhanced top floor and a further extension at the lower levels to compliment the extensions for which permission had already been granted. In giving his decision the Planning Inspector wrote: “…the proposed alterations would, on balance, preserve both the architectural and historic interest of the Listed Building and character and appearance of the Conservation Area. Consequently they would not conflict with UDP Polices…”.

This is an excellent example of what can be achieved in terms of adding value to a Listed Building in a location where space is at a premium.

In collaboration with Celeste Dell'Anna Interior Designer