Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Frost Architects

Frost Architects

London

linkedin pinterest

Frost Architects - The Print Rooms

Frost Architects

A rooftop and 5 storey side extension, as well as complete internal refurbishment, of a serviced office building in Southwark.

Print Rooms Exterior

Print Rooms Exterior 



Entrance and Cafe Area

Entrance and Cafe Area 



Breakout Space

Breakout Space 



Corridor Decal

Corridor Decal 



Unit Stairs

Unit Stairs 



Unit

Unit 



Exterior

Exterior 



The Print Rooms operates as a serviced business centre for small and medium sized businesses which is owned and managed by Workspace Group PLC. The existing building was refurbished with all common parts, WC’s and circulation, upgraded and reconfigured. A further 23,000 sqft of lettable space was added to the building by constructing 2 additional floors on the roof and a 5 storey side extension in the existing loading bay. The new ground floor area of the side extension is now the new entrance to the building, incorporating café, reception, meeting room, admin facilities and informal coworking space. The reception and café area was designed to have an informal, playful feel, with rough materials such as expanded mesh panels, expressed structure and exposed services mixed with polished surfaces such as a mirrored wall and the polyester resin lacquered ply panels which line the perimeter of the space.

This playful approach was followed through into all aspects of the building, with inset yellow rubber doormats at the entrance of the new units and large scale dot matrix artwork which lines the corridor walls. The bespoke signage around the entrance doors incorporates backlit perforated aluminium panels which reveal the name of the building.