Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Freehaus

Freehaus

London

linkedin

Freehaus - Merchant Court

Freehaus

Refurbishment of a one-bedroom residential unit within a Wapping warehouse, providing an additional bedroom whilst celebrating the building's neglected historic features.

 



 



 



 



 



Once a working wharf in Wapping, Merchant Court was originally converted for residential use in 1996. A ubiquitous one-bedroom, one-bathroom unit with low ceilings and a lack of historic expression, the project entailed the full strip out and refurbishment of the premises to provide two bedrooms and two bathrooms.

Freehaus, provided full design services, licencing negotiations, building control submissions, tender negotiations, contract administration and site supervision. The real success however, lies in the redefinition of space. Every last millimetre of this floor plate has been utilised and given purpose.

The original brickwork, iron columns and ceiling joists have been exposed to acknowledge the buildings origins whist improving acoustic separation, floor to ceiling heights and natural daylight throughout.

Some bespoke finishes completed the transformation on a shoestring; feature lighting, TV consoles and kitchen cabinetry were all crafted by Freehaus.