Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Fraher Architects Ltd

Fraher Architects Ltd

London

Facebook pinterest

Fraher Architects Ltd - The Green Studio

Fraher Architects Ltd

Sited opposite the Butterfly House, The Green Studio is a garden based creative home work space for our Architectural Practice. Situated in South East of London the building was driven by the directors need to balance a young family with an increasing workload.

View from the Butterfly house

View from the Butterfly house 



Studio entrance at dusk

Studio entrance at dusk 



The Green roof at dusk

The Green roof at dusk 



Studio space

Studio space 



Studio internal view

Studio internal view 



Scaffold board cladding

Scaffold board cladding 



Mezzanine

Mezzanine 



Parachute cabling

Parachute cabling 



Desk and joinery

Desk and joinery 



Mezzanine internal view

Mezzanine internal view 



Parachute cabling

Parachute cabling 



View across the green roof

View across the green roof 



External view from The Butterfly house

External view from The Butterfly house 



Sketch view from the street

Sketch view from the street 



Sited opposite the Butterfly House, The Green Studio is a garden based creative home work space for our Architectural Practice. Situated in South East of London the building was driven by the directors need to balance a young family with an increasing workload.

The studio’s shape and orientation has resulted from a detailed sunlight analysis minimising its impact on the surrounding buildings and ensuring high levels of day lighting to the garden and work spaces.

The split levels and grounded form helps to conceal its mass and facilitates the flowing ground- scape transition between the garden and studio. Clad in a stainless steel mesh the terraced planter beds and wild flower green roofs will combine to green the facade replacing the lost habitat.

The project was completed in October 2013 and delivered to a tight budget and deadline.

All the joinery was designed, fabricated and installed by the practice’s sister company Fraher + Co.