Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Fraher Architects Ltd

Fraher Architects Ltd

London

Facebook pinterest

Fraher Architects Ltd - Fan House

Fraher Architects Ltd

The brief was to maximise the space internally, whilst providing a loft and rear extension to increase the footprint of the building.

Patio

Patio 



Dining room

Dining room 



Living roof

Living roof 



 



Dining room

Dining room 



Kitchen

Kitchen 



Open living

Open living 



The brief was to maximise the space internally, whilst providing a loft and rear extension to increase the footprint of the building. Rather than creating a rear facade parallel to the house, the design looked to frame two alternative vistas from the house to the garden. The variety of facades to the rear extension create depth and shadow to the context, presenting a selection of framed views of the interior and exterior alike.

The loft extension was to be clearly identifiable in relation to the rear ground floor extension, uniting the rear facade of the building. High levels on insulation and glazing reduce heat loss and increase sunlight. A green roof hangs suspended above the ground floor living spaces, creating a seamless blend between the roof and garden when viewed from the first floor. The scope of the project included the full refurbishment of the existing house in addition to the rear and loft extension.

Fraher Architects provided a full RIBA 1-5 service.

Shape London fabricated and installed all joinery.