Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Foster Wilson Architects

Foster Wilson Architects

London, United Kingdom

Foster Wilson Architects - Yaa Centre

Foster Wilson Architects

Performing arts facility that provides workshops and a new multi-purpose space for carnival artists and local communities.

Interior

Interior 



Ground floor cafe

Ground floor cafe 



Yaa Centre exterior

Yaa Centre exterior 



Workshop

Workshop 



The Yaa Centre is a new Carnival Arts and Community Centre for Carnival Village and provides a new home for Yaa Asantewaa, the Association of British Calypsonians and Ebony Steel Band. Its facilities include workshops for making costumes and floatsfor carnival and the tuning of steel pans, a dedicated steel pan rehearsal room, together with offices, arts and IT education rooms, a café and an informal central performance space for carnival artists and the local community.

The building is located in an enclosed courtyard, surrounded by other properties on three sides, and makes maximum use of rooflights to introduce natural light to the interior. It combines an original 19th century mews building with new construction. The proximity of the nearby housing required that the building was designed with a high level of acoustic separation to avoid disturbance to residents.

The project received a commendation in the Civic Trust Awards 2013 and was shortlisted for RIBA and RICS awards in 2012 and 2013. The Architect’s Journal said about the project: “ ...the detailed design is impeccable. It has also provided a unique artistic, almost residential identity, closer to one of the Architectural Review’s Emerging Architecture projects than to Notting Hill vernacular, founded on a tectonic that manages to be tough without feeling utilitarian.”