Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Foster Wilson Architects

Foster Wilson Architects

London, United Kingdom

Foster Wilson Architects - Kelvedon Studio

Foster Wilson Architects

Development of a new versatile studio to complement the conservation area and existing family home.

Timber-framed studio

Timber-framed studio  



Complementing the existing family home

Complementing the existing family home 



Studio interior

Studio interior 



Studio interior

Studio interior 



Our brief was to create a new versatile studio for a family living in a listed school building in the village of Kelvedon, Essex.

We developed a strong, modern vernacular design to complement the conservation area and existing historical building. It echoes the many traditional black painted barns in the area, whilst still enabling the interior space to be light-filled and contemporary.
The studio comprises of a double-height living/media area plus a separate exercise room and shower/WC. It also has a mezzanine for guest accommodation with a glass balustrade.

It has a timber-framed structure with a precast beam and polystyrene thermal block floor. Featuring a handmade clay tile roof, the studio is clad in black painted feather edge boarding on a blue engineering brick base.
Internal finishes are of a restrained palette of white painted walls, acoustic paneling and roof beams with European oak flooring. Included in the build is an underfloor heating system, programmable lighting and audiovisual equipment.