Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



forresterarchitects

forresterarchitects

London

Facebook linkedin googleplus

forresterarchitects - Cholmeley

forresterarchitects

A small cottage is transformed with the addition of a blue steel mezzanine to increase the useable floor space.

Photographs by

Adam Scott Images


Details of the steel stair.

Details of the steel stair. 



Details of the mezzanine.

Details of the mezzanine. 



Details of the steel stair.

Details of the steel stair. 



The mezzanine floor space.

The mezzanine floor space. 



The ground floor with blue steel mezzanine above.

The ground floor with blue steel mezzanine above. 



A small cottage in our client's garden was under utilised but held great potential; which has now been realised. A blue steel mezzanine has been inserted to run the length of the cottage to provide a significant increase in usable floor area. The cottage interior enlivened to provide simple but bold stand-alone accommodation for the in-laws. Clever joinery has been incorporated to conceal the double beds when they are not in use. When the cottage is not being used by guests it retains the flexibility to provide a study area for the client's daughters. Or in the evening it can be used as a party venue following dinner parties or where everyone can watch a film on the discreetly integrated slide down screen.

Word from the architect

"It's rare you find a cottage in your garden but my clients have that on purchasing their house in Highgate. That said it has remained under utilised over the years. It is now time for some upgrading and the cottage is to be enlivened to provide stand alone accommodation for the in-laws. When not used by guests it will have a certain amount of flexibility to provide a study area for the client's daughters and their friends. In the evening it will be used as a party venue following dinner parties or where they can watch a film."